0737 346 659 | 0733 948 527

REIKI

507f52cd-892f-46b6-a284-e67f2221761fO energie a fortei vitale, invizibila dar palpabila, infuzeaza si patrunde toate formele de viata. Aceasta energie este infinita si pura. Intangibila, ne scalda incontinuu. Inaudibila si invizibila, ne umple cu pace. Inodora si insipida, ne alimenteaza. Desi inotam in ea, desi o ingeram la fiecare respiratie, deseori suntem inconstienti de existenta ei. Fiecare fiinta vie traieste in interiorul acestui camp de forta si este spiritualizata de catre el.

Aceasta energie a fortei vitale reprezinta esenta care confera vitalitate formei. Este principala energie de activare a vietii si inteligenta creatoare de la baza universului, care ne organizeaza lumea cu tot ceea ce contine ea. Civilizatiile stravechi intelegeau ca aceasta energie a fortei vitale curgea prin trup, sustinand dezvoltarea si implinirea optima. Desi se opune cuantificarii, aceasta energie a fortei vitale este totusi atot-patrunzatoare, exista in toate cele din jurul nostru, afectandu-ne profund trupurile, mintile si emotiile.

REIKI, este un sistem de evolutie spirituala prin care omul poate accesa sursa universala de energie, Duhul Sfânt. În toate sistemele existente la ora actuala pe Pamânt, oamenii vorbesc despre aceeasta energie, fie îi spun bio-energie, fie Lumina, fie prana, fie chi sau ki, ea este aceeasi. Diferenta între sisteme este modul de a prelua aceasta energie si modul de utilizare. În qi qung (chi kung/qi gong), tai chi, tao, ea este luata din atmosfera, de la stele etc.

În crestinism e luata prin rugaciune, prin împartasanie, prin apa sfintita de la preot, care are acces direct la sursa universala (Duhul Sfânt), iar prin Reiki ai de asemenea acces direct la sursa. Redescoperita la jumatatea secolului trecut de catre Dr. Mikao Usui, un calugar- pedagog japonez, originile tehnicii Reiki se gasesc in sutrele tibetane, documente cosmologice si filosofice antice. Aceasta arta a tamaduirii prin punerea mainilor, alimenteaza mecanismele homeostatice ale trupului si, prin urmare, contribuie la refacerea balantei la nivel psihic, mental si emotional. Cea mai buna cale pentru a afla ca Reiki da rezultate este experienta directa.

In timpul tratamentului Reiki unii oameni simt o relaxare profunda, cata vreme altii au senzatii subtile, unii simt efectiv valul de energie, altii vizualizeaza, iar altii nu simt nimic. Indiferent de impresia imediata, Reiki actioneaza intotdeauna asupra receptorului, chiar daca efectele sale nu sunt imediat perceptibile. Aceasta forma de energie inteligenta curge atat cat trebuie si unde trebuie.

Starea de relaxare profunda obtinuta in timpul tratamentului reduce tensiunea sangvina si ritmul batailor inimii, risipind incordarea si anxietatea, accentuandu-se astfel capacitatea sistemului imunitar de aparare. Cu Reiki nu exista nici o posibilitate de diagnosticare eronata sau de supraincarcare energetica, fiindca in timpul fiecarei sedinte de tratament pacientul este cel stapan pe situatie, celulele sale extragand cantitatea de energie necesara pentru a readuce sistemul in starea de echilibru si armonie. Toate acestea se intampla dincolo de mintea constienta – pacientul nu are nevoie de nici un efort de a lua energia fortei vitale. Aceasta are loc indiferent de sistemul de credinta, starea emotionala sau preferintele religioase. Inteligenta interioara a trupului orchestreaza intreaga sedinta, in conformitate ci inteligenta creatoare a universului.

Este o experienta inedita si penru donator si pentru receptor. E bine sa stabilim ca puterea si responsabilitatea pentru vindecarea efectiva ii apartin pacientului, practicantul Reiki contribuind doar ca intentionalitate si devotament. Reiki ii da receptorului puterea de autovindecare care este necesara la toate nivelurile fiintei. De asemenea trebuie sa stabilim ca Reiki nu este un panaceu universal. Actiunea sa consta in a accentua si accelera procesele naturale de vindecare ale trupului si mintii, aducand in plan constient cauzele profunde, de natura spirituala, emotionala, care au declansat dezechilibrul.