MASAJ CU BAMBUS
Bambusul reprezinta energie, prosperitate și longevitate în cultura chineză, indoneziană, și japoneză.
În China, se spune că tulpinle de bambus simbolizează tinerețe veșnică, putere, prosperitate și pace. Așa că de fapt, terapia masajului cu bambus are rădăcini vechi și conotații, probabil, mai profunde.
Unii practicanți combina elemente de shiatsu, medicina tradițională chineză cu cupe de bambus sau capetele de tulpini care sunt utilizate în moduri specifice, masaj thailandez, drenaj limfatic, si chiar ayurveda in tehnica, betele sunt uneori încălzite sau uleiurile esențiale care sunt încorporate în masaj.
Beneficiile terapiei
Masajul cu bete de bambus se poate face pe tot corpul, pe o anumita parte a corpului (talpi) sau facial. Betele de bambus sunt special netezite si au diverse dimensiuni pentru a putea fi folosite la masarea diferitelor parti ale corpului.
Scopurile principale ale masajului cu bambus sunt de a relaxa organismul avand efecte de stretching si calmare, reactivand metabolismul, dar mai ales pentru tratarea celulitei. Masajul cu bambus este unul viguros cu caracteristici de reactivare, stimularea sistemului limfatic si a circulatiei sanguine, eliminarea toxinelor si combaterea stresului,creat special pentru fata si corp.
Dupa o sedinta de masaj cu bete de bambus, trupul tau va fi plin de vitalitate, spre deosebire de masajul de relaxare care are doar efect detensionant. Fiind un material pe cat de flexibil, pe atat de ferm, dar usor, si usor manipulabil, tijele de bambus aduc multiple beneficii corpului. Cele mai mari sunt stimularea sistemului limfatic si a circulatiei sanguine. Bambusul ploaie are o actiune de eliminare a toxinelor si de combatere a stresului. Acest tip de masaj are numeroase efecte: anticelulitic, drenant, tonic, detoxifiant si energizant. Practicat cu regularitate, masajul cu bete de bambus subtiaza silueta, fluidifica circulatia sangelui si inlatura tensiunea la nivel cervical si lombar.