MICRODERMABRAZIUNEA

12935432_10209228602411533_211616849_nEste un tratament de cosmetica faciala care presupune exfolierea tegumentului cu dischete abrazive cu pulbere de diamant hipoalergenic ce asigură un mai bun control asupra peelingului mecanic astfel realizat. Se obtine eliminarea stratului cornos al tenului – acel strat al pielii alcatuit in principal din celule moarte.

 

Exfolierea acestui strat prin microdermabraziune aduce dupa sine o excelenta regenerare celulara, si reechilibrarea fibrelor de elastina Efecte microdermabraziune Prin microdermabraziune se realizeaza o excelenta stimulare a productiei de celule noi, o accelerare a productiei de colagen si elastina prin presiunea negativă exercitata simultan cu forţa abrazivă a dischetelor de diamant pentru a dubla eficienţa exfolierii straturilor superficiale ale pielii.

 

Permite un fin şi atent control de către terapeut a intensităţii cu care microdermabraziunea este aplicata.

 

 

De asemenea permite selectarea a trei nivele de intensitate in microdermabraziune: superficial – care elimină doar primul strat de celule moarte, mediu – care atinge membrana bazală şi realizează o curăţare minuţioasă; şi profund – presupune temeinice cunoştinţe medicale din partea terapeutului căci este dedicat unui tratament extrem de complex al pielii.

 

Rezultatul: ten reintinerit, fara aspecte de maturizare prematura. Un ten mai luminos, mai tineresc, catifelat si perfect uniformizat.

 

Cum se desfasoara o sedinta de microdermabraziune?

 

Microdermabraziunea este o terapie non-invaziva, care actioneaza doar asupra straturilor superficiale ale pielii. Capătul de tratament în formă de tip-creion permite accesul şi tratarea unor zone mai delicate cum ar fi pliurile nasului, zonele de sub ochi, colţurile gurii.

 

Inainte de sedinta de microdermabraziune se curata tenul cu atentie cu produse profesionale.

Rezultate microdermabraziune

– regenerare celulară şi tisulară;

 

– elimina sau diminueaza semnele, cicatricile post acneice, reface tenul afectat de soare, corecteaza          hiperpigmentarile;

 

– accelerarea producţiei de colagen şi elastină;

 

– curăţarea tenului şi redarea luminozităţii;

 

– atenuarea instantanee a ridurilor;

 

– curăţarea şi decongestionarea ţesuturilor;

 

– eliminarea petelor, comedoamelor, coşurilor;

 

– tratarea acneei;

 

– uniformizarea zonelor decolorate inestetic;

 

– accelerarea hidratării naturale a tenului;

 

– uniformizarea cicatricilor superficiale;

 

– reducerea pana la disparitie a vergeturilor

 

 

Avantaje microdermabraziune

 

– Tratamentul este nedureros – nu necesită anesteziere

– Poate fi repetat la intervale scurte

– Tratament simplu şi rapid, nu necesita perioada de recuperare

– Rezultate vizibile instant

Microdermabraziunea este recunoscuta in cosmetica faciala ca una dintre cele mai eficiente metode de curatare, reimprospatare si refacere a supletii tenului ,o procedura nechirurgicala de reantinerire.

 

Tratamentului tenului cu microdermabraziune nu prezinta efecte secundare. La sfarsitul sedintei tenul poate inregistra o usoara inrosire (eritem) a zonei tratate.

Pentru eliminarea inrosirii se aplica (daca este cazul) o crema decongestionanta cu puternici factori de hidratare si folosirea tramentului rece, pentru calmarea eventualelor inflamatii ale pielii care devine mai sensibila dupa dermoabraziune.

 

Tratamentul cu cald este folosit pentru accelerarea absobtiei nutrientilor. Se recomanda ca dupa microdermoabraziune sa se faca sedinta de ultrasono facial.

Contraindicatii microdermabraziune

Se recomanda  evitarea zonelor cu afectate de cuperoza sau cu rani deschise / acnee purulenta.