DRENAJUL LIMFATIC

fb3d2073-896a-404e-bea0-8c5aa87a0f4fLimfa este un lichid transparent, care circula prin vase si ganglioni limfatici, hranind celulele si tesuturile. Sistemul limfatic este la fel de important ca si sistemul circulator. Vasele limfatice sint constituite intr-o “plasa” care acopera fiecare particica a corpului nostru.

Acestea transporta substantele nutritive si colecteaza celulele moarte, rezidurile, bacteriile, virusii, substantele anorganice, apa si grasimile. Toate vasele ajung la ganglionii limfatici, aglomerari celulare de forma rotunjita, care pot fi mici (cat un virf de ac) sau mari (cat o maslina). Acest transport poate fi deficitar datorita sedentarismului, hrane, ceea ce duce la o acumulare de toxine si grasimi, perturband functionarea normala a organismului..Drenajul limfatic este o metoda impusa nu numai in cimpul estetic dar si in tratamentul unor afectiuni: reumatismale, circulatorii, traumatologice, ulcer varicos, escare, rani dupa interventii chirurgicale, arsuri, sinuzite, amigdalita, faringita, picioare umflate,etc.

Drenajul limfatic se realizeaza de-a lungul lantului de ganglioni limfatici, prin presarea acestora. Unul din efectele imediat vizibile ale drenajului defectuos il reprezinta aparitia celulitei, de aceea este considerat un element cheie in procesul de slabit si remodelare corporala, care nu inseamna neaparat scadere in kilograme, ci mai degraba in centimetri.

Efecte:

* anti – edematos (edemele sint provocate de stagnarea singelui in vene sau de prezenta unei cantitati mari de clorura de sodiu si apa in singe; de obicei, edemele sint localizate la nivelul picioarelor si miinilor);

* edeme-cicatrizant (marirea numarului de celule constructoare si eliminarea din zona afectata a substantelor iritante; cu cit este mai crescuta cantitatea de limfa din jurul unei rani, cu atit vasele limfatice afectate sint stimulate sa se vindece);

* imunizant (stimuleaza fabricarea de anticorpi);

* regenerant (util in cazul unei pieli uscate, descuamate);

* relaxant (la nivelul musculaturii si nu numai);

* stimulant la nivelul microcirculatiei (previne aparitia celulitei).